Μαγειρίτσα με μανιτάρια πορτσίνι και αρνί

Υλικά
1 κιλό αρνί χωρίς κόκκαλα κομμένο σε μπουκιές
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1 ματσάκι (περίπου 7-8) κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι μανιτάρια πορτσίνι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
Φύλλα από 2 μικρά μαρούλια ψιλοκομμένα
1 αυγό
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε χλιαρό νερό για ½ ώρα και στραγγίζουμε καλά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό και μόλις βράσει προσθέτουμε το αρνί και αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και βγάζουμε το κρέας από το νερό. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα το κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το 1 φλιτζάνι άνηθο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρέας και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμη. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 ½ λίτρο νερό και όταν βράσει ρίχνουμε μέσα και το ρύζι. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε κατά διαστήματα αφήνοντας το ρύζι να βράσει για 5 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε το μαρούλι και το αφήνουμε και αυτό να βράσει μέσα στη σούπα μας για 8-10 λεπτά. Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το αυγό και διαδοχικά προσθέτουμε λίγο από το χυμό λεμόνι και μικρές κουταλιές από το ζωμό που έχουμε μέσα στην κατσαρόλα χτυπώντας το μίγμα γρήγορα. Όταν έχουμε ρίξει όλο το χυμό λεμόνι στο αυγό και έχουμε προσθέσει και αρκετές κουταλιές από τον καυτό ζωμό έτσι ώστε τα αυγά να έχουν ζεσταθεί πολύ, ρίχνουμε το αυγό σιγά σιγά στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνέχεια. Βράζουμε για ακόμη 2-3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτοντας και τον υπόλοιπο άνηθο και ανακατεύοντας.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr