Μάφιν με κανέλλα, καρύδι και μήλο

Υλικά
1 φλιτζάνι μαργαρίνη
250 γρ καστανή ζάχαρη
4 αυγά
1 κουτ. σούπας κανέλλα
1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
2 βανίλιες σε σκόνη

2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
2/3 φλιτζανιού χονδροσπασμένα καρύδια
400 γρ αλεύρι
340 γρ γάλα
5 κουτ. γλυκού baking powder

Εκτέλεση
Χτυπάμε τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο, τα μήλα και τα καρύδια και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 2 λεπτά ακόμη. Βάζουμε τα ειδικά χαρτάκια στις θήκες για τα μάφιν και μοιράζουμε το μίγμα μας σε αυτές έτσι ώστε η κάθε θήκη να γεμίσει κατά τα 2/3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και όταν κρυώσουν τα ξεφορμάρουμε. Μπορούμε να πασπαλίσουμε με άχνη ζάχαρη και λίγη ακόμη κανέλλα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr