Λουκουμάδες με γιαούρτι!

Τι να πούμε τώρα για αυτούς τους πεντανόστιμους και λαχταριστούς λουκουμάδες με γιαούρτι…ας αφήσουμε τη συνταγή να μιλήσει από μόνη της!

Εδώ θα δείτε έναν διαφορετικό τρόπο για να φτιάξετε αφράτους, λαχταριστούς και πεντανόστιμους λουκουμάδες με γιαούρτι!

Υλικά

500 ml γιαούρτι

100 gr ζάχαρη

2 αυγά

2 κουταλιές βούτυρο

1 kgr αλεύρι

αλάτι

1 φακελάκι μαγιά

ξύσμα από πορτοκάλι και ξύσμα από λεμόνι


Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με λίγο αλάτι και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε με τη σειρά τα αυγά , το γιαούρτι, τη μαγιά και στο τέλος το βούτυρο σιγά, σιγά.

Έπειτα, στο ίδιο μείγμα προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού.

Το ζυμώνουμε πολύ καλά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.

Στη συνέχεια ανοίγουμε φύλλο (όχι πολύ λεπτό) και με ένα ποτήρι ή ένα στρογγυλό κουπ πατ, κόβουμε το φύλλο και το τηγανίζουμε.

Αφού βγάλουμε τους λουκουμάδες, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη ή και κρυσταλλική.