Light μανιτάρια με τυριά

Υλικά
10 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μέτρια κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι λευκό κρασί
½ φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
1 φλιτζάνι τριμμένα τυριά (γραβιέρα και κασέρι)
Αλάτι, πιπέρι και λίγη παρμεζάνα

Εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα μανιτάρια. Κόβουμε τα κοτσάνια τους και τα ψιλοκόβουμε. Τα «καπέλα» των μανιταριών τα βάζουμε με την καμπύλη προς τα κάτω σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε λίγο τα κρεμμύδια στο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια, σβήνουμε με το κρασί και στη συνέχεια προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια τα βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο, τα τυριά και το γάλα και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε με αυτό το μίγμα τα μανιτάρια, πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και τα ψήνουμε στο γκριλ για 10 περίπου λεπτά.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr