Light γλυκόξινο κοτόπουλο σε δέκα λεπτά

Μια συνταγή χαμηλών θερμίδων, πολύ νόστιμη, έτοιμη σε μόλις δέκα λεπτά.

Υλικά
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο κομμένα σε κύβους
3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
5 κουταλιές της σούπας σόγια σως
1 ½ κουταλιά της σούπας ξίδι (κατά προτίμηση άσπρο)
¼ φλιτζανιού νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε διαγώνιες φέτες
Λίγο κόκκινο πιπέρι

Εκτέλεση
Ανακατέψτε το κοτόπουλο και το κορν φλάουρ σε ένα μπωλ. Σε ένα γουόκ ή τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι. Τηγανίζετε ελαφρώς τα κομμάτια κοτόπουλου και το σκόρδο, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Ανακατεύετε τη σάλτσα σόγιας, το ξίδι, τη ζάχαρη και το νερό. Τα περιχύνετε στο κοτόπουλο και μαγειρεύετε μέχρι τα κομμάτια του κοτόπουλου να μην είναι πλέον ροζ στο εσωτερικό 3 έως 5 λεπτά. Ρίχνετε το πράσινο κρεμμύδι και το πιπέρι και το ανακατεύετε για περίπου 2 λεπτά. Σερβίρετε πάνω σε άσπρο ρύζι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr