Ο χυμός του λεμονιού είναι το ισχυρότερο οξύ τροφίμων στις κουζίνες μας, αρκετά ισχυρό για να κάνει τη ζωή αφόρητη για τα περισσότερα βακτήρια!
Χρησιμοποιήστε το λεμόνι σε:
1. Αποστειρώστε την επιφάνεια κοπής
Περάστε μια φέτα λεμόνι πάνω από την επιφάνεια για να απολυμανθεί.
2. Εξαφανίζει την αμαύρωση που εμφανίζεται όταν τα τρόφιμα καθίσουν έξω πάρα πολύ καιρό .
Ψεκάστε τις φέτες του μήλου ή του αχλαδιού με χυμό λεμονιού πριν το σερβίρισμα.
Ψεκάστε τις φέτες του μήλου ή του αχλαδιού με χυμό λεμονιού πριν το σερβίρισμα.
3. Εξαφανίστε τους δύσκολους λεκέδες τροφίμων από τις πλαστικές και ανοιχτόχρωμες ξύλινες σανίδες κοπής
Κόψτε ένα λεμόνι στη μέση, πιέστε το χυμό επάνω στην λερωμένη επιφάνεια, τρίψτε και αφήστε το να καθίσει για 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με άφθονο νερό.
4. Διώξτε τους λεκέδες από τσάι από το ύφασμα
Αραιώστε χυμό λεμονιού με ίση ποσότητα νερού. Χρησιμοποιήστε ένα σταγονόμετρο να βεβαιωθείτε ότι ο χυμός στοχεύει το λεκέ. Ξεπλύνετε σχολαστικά με δροσερό νερό.
5. Ανακουφίστε τον πονόλαιμο
Κόψτε ένα λεμόνι στο μισό, περάστε το σε ένα σουβλάκι και αφήστε να ψηθεί σε μέτρια φωτιά μέχρι η φλούδα να ροδίσει. Αφήστε να κρυώσει λίγο, και στη συνέχεια αναμείξτε το χυμό με 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Καταπιείτε το μίγμα.
7. Λευκάνετε τα νύχια
Τρίψτε μια φέτα λεμόνι στην επιφάνεια των νυχιών σας.
8. Γυαλίστε το εσωτερικό από τα μαγειρικά σκεύη χαλκού.
Ψεκάστε μια φέτα λεμονιού με αλάτι και τρίψτε.
9. Αστραφτερά λευκά ρούχα.
Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού στον κύκλο πλύσης ενός κανονικού σε μέγεθος φορτίου.
10. Αφαιρέστε το μαλακό τυρί ή άλλες κολλώδεις τροφές από τον τρίφτη
Τρίψτε τις δύο πλευρές του τρίφτη με την πλευρά του πολτού από ένα λεμόνι κομμένο.
Ομάδα neadiatrofis.gr