Υλικά
½ πακέτο λαζάνια
2 φλιτζάνια ροδέλες από λουκάνικα γαλοπούλας
½ φλιτζάνι καλαμπόκι και ½ φλιτζάνι κυβάκια από πιπεριά Φλωρίνης
1 ½ φλιτζάνι γκούντα τριμμένη
1 φλιτζάνι φέτα χαμηλών λιπαρών τριμμένη
1 ½ φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
1 αυγό
Εκτέλεση
Σε ένα μπωλ χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα, ώστε να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ροδέλες από τα λουκάνικα, το καλαμπόκι, τα κομματάκια της πιπεριάς, τη φέτα και τα 2/3 από το τυρί γκούντα και ανακατεύουμε ελαφρά. Σε ένα μικρό πυρέξ ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αλείφουμε να πάει παντού. Στρώνουμε μια στρώση λαζάνια και από πάνω βάζουμε 3-4 κουταλιές της σούπας από το μίγμα του αυγού με το γάλα, το τυρί, τα λουκάνικα και τα λαχανικά και απλώνουμε να πάει παντού. Προσθέτουμε ξανά μια στρώση λαζάνια και από πάνω 3-4 κουταλιές από το μίγμα αυγού, γάλακτος, τυριού, λουκάνικου, λαχανικών και συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Στο τέλος βάζουμε μία στρώση λαζάνια την οποία βρέχουμε με λίγο γάλα και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια του φαγητού μας με το τυρί που κρατήσαμε. Ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr