Κυπριακή πίτα με απάκι, γιαούρτι και λαχανικά

Υλικά
1 κυπριακή πίτα
60 γρ. απάκι
2 φύλλα iceberg
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη κόκκινη λόλα
1 μικρή ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
2 κουτ. σούπας γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

Εκτέλεση
Κόβουμε το απάκι σε λεπτές φέτες και το ψήνουμε ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι ώστε να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Ανοίγουμε προσεκτικά τη μία άκρη της κυπριακής πίτας και τοποθετούμε το iceberg, τη λόλα, τη ντομάτα και από πάνω τις φέτες από το απάκι. Αναμιγνύουμε το γιαούρτι με τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο και περιχύνουμε τα υλικά που έχουμε βάλει μέσα στην κυπριακή πίτα. Ζεσταίνουμε το φούρνο και βάζουμε την πίτα μας για 5 λεπτά ώστε να ενωθούν μεταξύ τους όλα τα υλικά και να γίνει λίγο τραγανή.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr