Ένας ιδανικός τρόπος για να μειώσουμε το φαγητό τύπου delivery, που είναι πλούσιο σε λιπαρά και αλάτι, με ένα υγιεινό κλαμπ σάντουιτς, με άπαχα τυριά, γαλοπούλα και πολλά λαχανικά.
Υλικά
6 φέτες ψωμί του τοστ, ολικής άλεσης
4 φέτες βραστή γαλοπούλα
4 φέτες τομάτα
16 λεπτές ροδέλες αγγούρι
2 φύλλα μαρουλιού, κομμένα στη μέση
Υλικά για την κρέμα:
50 γρ. Μινέρβα Benecol Λευκό, τριμμένο
1 κ. σ. Κατίκι Δομοκού
1 κ. γ. ελαιόλαδο
1 κ. γ. φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα (μαϊντανό, άνηθο, εστραγκόν)
1 κ. εσπρέσσο χυμό λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα υλικά της κρέμας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, με την κρέμα που φτιάξαμε, αλείφουμε τις φέτες του τοστ. Στρώνουμε το μαρούλι, τη γαλοπούλα, το αγγούρι, τη ντομάτα, καπακώνουμε και επαναλαμβάνουμε με την ίδια σειρά. Σκεπάζουμε με την τρίτη φέτα, πιέζουμε και κόβουμε διαγώνια. Τέλος, σερβίρουμε και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα. Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Λευκό.
Πηγή : benecol.gr