Υλικά
3 φλιτζάνια βρασμένες μίνι πένες
120 γρ καπνιστή πέστροφα κομμένη σε μικρά κομμάτια
½ φλιτζάνι ροδέλες από πράσινες ελιές
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
15 ντοματίνια κομμένα στη μέση
½ φλιτζάνι κάπαρη
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
2 κουταλιές της σούπας άνηθο
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό όσα λεπτά γράφει η συσκευασία, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε την πέστροφα, τις ελιές, το κρεμμυδάκι, τα ντοματίνια και την κάπαρη. Αναμιγνύουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το γιαούρτι, άνηθο, ξύδι, αλάτι και πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ανακατεύουμε καλά και φυλάσσουμε τη σαλάτα για 30 λεπτά στο ψυγείο προτού τη σερβίρουμε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr