Υλικά
1 ½ φλιτζάνι κριθαράκι
1 φλιτζάνι απάκι κομμένο σε κομματάκια
½ φλιτζάνι πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
3 μικρά σχινόπρασα ψιλοκομμένα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το απάκι. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε για άλλα 3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι. Με μια ξύλινη κουτάλα προσπαθούμε να αναμίξουμε καλά τα υλικά μας και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο βραστό νερό προκειμένου να βράσει το κριθαράκι. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να προσθέτουμε νερό μόλις το κριθαράκι τραβάει τα υγρά, έως ότου χυλώσει και γίνει σα ριζότο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σχινόπρασο.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr