Κάντε τη σαλάτα βασικό σας γεύμα. Η μοτσαρέλα έχει λιγότερα λιπαρά από τα κίτρινα τυριά και αντίστοιχα με της φέτας. Ένα πιάτο πλήρες, εύκολο και διαιτητικό. Ένας τρόπος για να ελέγχεται και την ποσότητα των ζυμαρικών στη δίαιτά σας, όταν είστε από αυτούς που δεν μπορούν να σταματήσουν στη θέα της μακαρονάδας.
Υλικά
150 γρ. πένες
4 – 5 ντοματίνια
100 γρ. μοτσαρέλα λευκή
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κ.γλ σάλτσα πέστο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πένες, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα πιάτο.
Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και προσθέτουμε το ελαιόλαδο με το πέστο, αφού προηγουμένως τα έχουμε ανακατέψει καλά.
Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και αναμιγνύουμε καλά.
Κόβουμε σε κομματάκια τη μοτσαρέλα και τη ρίχνουμε στη σαλάτα μας.
Διατηρούμε τη σαλάτα στο ψυγείο για ½ ώρα προτού σερβίρουμε.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr