Υλικά
350 ml γάλα
200 ml χυμό λεμόνι
20 γρ ξύσμα λεμονιού
150 γρ κρόκοι αυγών
150 γρ ζάχαρη
45 γρ ζελατίνες
30 ml λικέρ
150 ml κρέμα γάλακτος
150 ml φυτική σαντιγύ
30 γρ κορν φλάουρ
Φράουλες
Φύλλα μέντας (προαιρετικά)
Για τη βάση μπισκότου
200 γρ μπισκότα πτι-μπερ
50 γρ Χωριό Μαργαρίνη με ελληνικό γιαούρτι
60 γρ τυρί κρέμα
Εκτέλεση
Βάζουμε το ξύσμα λεμονιού και την ζάχαρη σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 10 λεπτά. Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό. Βάζουμε τον χυμό, το γάλα και τη μισή ζάχαρη σε μια κατσαρόλα να βράσουν. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τους κρόκους και την υπόλοιπη ζάχαρη. Σε ένα άλλο μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ μαζί με λίγο γάλα και ανακατεύουμε καλά. Μόλις ζεσταθεί καλά το γάλα που έχουμε στην κατσαρόλα προσθέτουμε τους κρόκους, το κορν φλαουρ που έχουμε διαλύσει με γάλα και τα ανακατεύουμε όλα καλά μέχρι να βράσουν. Αφού βράσει το μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τις ζελατίνες και ομογενοποιούμε. Αποσύρουμε την κρέμα μας από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Όσο είναι ακόμα σε παχύρρευστη μορφή προσθέτουμε το λικέρ. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και την φυτική μαζί, μέχρι να πάρουν την υφή του γιαουρτιού. Ενσωματώνουμε με την κρέμα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας καλά. Βάζουμε την κρέμα σε φόρμες σιλικόνης και την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου. Φτιάχνουμε τη βάση μπισκότου: Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να γίνουν σκόνη. Ζεσταίνουμε τη Χωριό Μαργαρίνη με ελληνικό γιαούρτι μαζί με το τυρί κρέμα στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσουν καλά. Ενσωματώνουμε τα υλικά (τα μπισκότα, τη μαργαρίνη και το τυρί κρέμα), ανακατεύουμε και στρώνουμε το μείγμα πάνω σε λαδόκολλα. Βάζουμε το μπισκότο στο ψυγείο να παγώσει και κόβουμε σε μέγεθος και σχήμα που επιθυμούμε, ξεφορμάροντας από πάνω την κρέμα. Στρώνουμε πάνω από την κρέμα τις φράουλες και τοποθετούμε, αν θέλουμε, και ένα-δύο φύλλα μέντας.
Πηγή : minervahorio.gr