Κρέας στη γάστρα

Υλικά
1 κιλό χοιρινό μπούτι σε μερίδες
2 κουτάκια μπύρα
3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες στα τέσσερα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε το κρέας και το στραγγίζουμε. Το τοποθετούμε στη γάστρα μαζί με τα κομμάτια από τις πιπεριές διάσπαρτα. Προσθέτουμε τη μπύρα και το ελαιόλαδο μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μαρμελάδα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε στο φούρνο για 2 ½ ώρες στους 200 βαθμούς.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr