Υλικά
500γρ. χοιρινό σπάλα κομμένο σε μικρές μπουκιές
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
½ φλιτζάνι κονιάκ
Χυμό από 1 λεμόνι
½ φλιτζάνι μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας κρέμα βαλσαμικού με πορτοκάλι
3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το χοιρινό. Το γυρίζουμε από όλες τις πλευρές για 3-4 λεπτά και το αφαιρούμε. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κομμάτια και το σκόρδο πολτοποιημένο. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε και πάλι μέσα το κρέας. Σβήνουμε με το κονιάκ και όταν εξατμιστούν όλα τα υγρά και αρχίσει να τσιτσιρίζει το σβήνουμε και δεύτερη φορά με το χυμό λεμόνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη. Όταν το χοιρινό έχει μαγειρευτεί, αναμιγνύουμε τη μουστάρδα με το ξύδι και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το φαγητό.
Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr