Υλικά
250 γρ. Χωριό Λιωμένο Πρόβειο Βούτυρο Γάλακτος ή Χωριό Βούτυρο Κερκύρας
500 γρ. αλεύρι
1 αυγό
½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
150 γρ. αμυγδαλόψιχα
½ φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
Για την επικάλυψη:
350 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. Χωριό soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος ελαφρύ
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα δοχείο το κονιάκ με τη σόδα μέχρι να διαλυθεί η σόδα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε καλά με την αμυγδαλόψιχα. Χτυπάμε στο μίξερ το Χωριό Λιωμένο Πρόβειο Βούτυρο Γάλακτος με τη ζάχαρη για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ασπρίσει το μίγμα (θα διαλυθεί η ζάχαρη). Προσθέτουμε τα αυγά ολόκληρα και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμα 5 λεπτά. Ρίχνουμε στο μίξερ σιγά-σιγά το αλεύρι με την αμυγδαλόψιχα και χτυπάμε μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και εύπλαστη. Παίρνουμε μικρές ποσότητες από τη ζύμη, πλάθουμε μικρούς κουραμπιέδες και τους τοποθετούμε αραιά σε ταψί όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 25 λεπτά περίπου. Βγάζουμε τους κουραμπιέδες από το φούρνο και τους τοποθετούμε κατά προτίμηση επάνω σε μια σχάρα. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας ως εξής: σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το Βούτυρο ελαφρύ soft Χωριό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Βουτάμε έναν-έναν τους κουραμπιέδες στη σοκολάτα και τους βάζουμε επάνω στη σχάρα μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Για περισσότερες πληροφορίες : minervahorio.gr