Κουνουπίδι (που έχει περισσέψει) ογκρατέν με φέτα

Ένας έξυπνος και υγιεινός τρόπος για να τρώνε όλοι στο σπίτι λαχανικά και να μην πετάτε ότι περισσεύει από την προηγούμενη.

Υλικά
3 φλιτζάνι κουνουπίδι βρασμένο ή στον ατμό
300γρ φέτα χαμηλών λιπαρών
2 αυγά
½ ποτήρι γάλα χαμηλών λιπαρών
Αλάτι, πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από ½ λεμόνι

Εκτέλεση
Τοποθετούμε το κουνουπίδι σε ένα ταψάκι, αφού το λαδώσουμε και το αλατοπιπερώσουμε. Σκορπίζουμε από πάνω τη φέτα θρυμματισμένη σε μικρά κομματάκια, έτσι ώστε να απλωθεί παντού. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα και περιχύνουμε το κουνουπίδι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο και έτσι όπως είναι ζεστό το περιχύνουμε με το λεμόνι.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr