Μια συνταγή που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κάλλιστα και σε μία δίαιτα. Η πολύ μικρή ποσότητα ελαιολάδου και μαργαρίνης, διατηρούν χαμηλά τις θερμίδες της, ενώ το κουνέλι αποτελεί μια άπαχη μορφή κρέατος, πιο ελαφριά ακόμη και από το κοτόπουλο.
Συστατικά
2 μπούτια από κουνέλι
2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε ροδέλες πάχους 1 cm
1 κ. γ. Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη με ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
1 κ. γ. ελαιόλαδο
6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1 κ. σ. χυμό λεμονιού
Μινέρβα Benecol Λευκό (προαιρετικά)
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200˚C. Σε ένα ταψί, στρώνουμε αλουμινόχαρτο, μια λαδόκολλα, όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Στρώνουμε τα υλικά και τα σκεπάζουμε με τη λαδόκολλα. Στη συνέχεια, σκεπάζουμε και με το αλουμινόχαρτο όλο τον φάκελο. Ψήνουμε για 80 λεπτά. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με Μινέρβα Benecol Λευκό. Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού το 1/3 της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη.
Πηγή : benecol.gr