Υλικά
½ κιλό φυτικό βούτυρο
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Χυμό από ½ λεμόνι
Ξύσμα από 1 λεμόνι
2 κρόκους
2 κουτ. Γλυκού baking powder
¼ φλιτζάνι ρούμι
½ κουτ. Γλυκού σόδα διαλυμένη στο χυμό λεμόνι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
1 αυγό για το άλειμμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε μέσα το πορτοκάλι μαζί με το ξύσμα, το ξύσμα λεμονιού, τους κρόκους και τέλος το χυμό λεμόνι με τη σόδα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ρούμι και τέλος τα δύο είδη αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε αναμίξει το baking powder. Φτιάχνουμε μια αφράτη ζύμη. Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε, τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα αλείβουμε με ένα πινέλο με χτυπημένο αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr