Κοτόσουπα με πράσο και πατάτα βελουτέ

Υλικά
½ στήθος κοτόπουλο
2 μεγάλα πράσα
2 πατάτες
½ φλιτζάνι γάλα

1 κουταλιά ελαιόλαδο
½ ποτήρι χυμό λεμονιού
½ κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνετε το πράσο και το κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια και το σοτάρετε ελαφρώς με το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τις πατάτες κομμένες σε κύβους και ανακατεύεται για άλλα 2-3 λεπτά. Προσθέτετε 3 ποτήρια νερό και τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού, την πάπρικα και το γάλα. Με τη ράβδο πολτοποιείτε ώστε να γίνει βελουτέ. Σερβίρετε αν θέλετε με κρουτόν.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr