Υλικά
3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 κόκκινη, 1 κίτρινη και 1 πράσινη πιπεριά κομμένες σε χοντρά κομμάτια
2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
2 κουταλιές μέλι
1 μικρή φέτα φρέσκο τζίντζερ λεπτοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβετε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μέτρια κομμάτια. Αλείφετε τα φιλέτα με το μαϊντανό και το ελαιόλαδο. Προθερμαίνετε ένα τηγάνι και ροδίζετε τα φιλέτα από όλες τις πλευρές. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ο C. Στη συνέχεια, βάζετε τα φιλέτα σε ένα ταψί μαζί με τις πιπεριές, το πολτοποιημένο σκόρδο, το κρεμμύδι το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, το τζίντζερ, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζετε το ταψί με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε στο φούρνο για 30 λεπτά. Ξεσκεπάζετε το ταψί και το αφήνετε να ψηθεί για άλλα 20 λεπτά. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήνετε λίγο να κρυώσει για να γίνει πιο παχύρευστη η σάλτσα και σερβίρετε. Ταιριάζει πολύ με καστανό ρύζι ή μπασμάτι.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr