Υλικά
1 κιλό κοτόπουλο φιλέτο (στήθος ή μπούτι)
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνι ανανά φρέσκο σε κυβάκια
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 ποτήρι λευκό κρασί
4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μεριδούλες. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε ανά 2 λεπτά ώστε να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τη μισή μουστάρδα, περίπου 1 λίτρο νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει ελαφρά το κοτόπουλο. Όταν το κοτόπουλο χρειάζεται ακόμη περίπου 15 λεπτά για να τελειώσει, προσθέτουμε τον ανανά, τις πιπεριές και την υπόλοιπη μουστάρδα και σιγοβράσουμε μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κοτόπουλο και να μελώσει η σάλτσα. Ταιριάζει τέλεια με ρύζι μπασμάτι.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr