Κοτόπουλο κρασάτο με μακαρόνια και σάλτσα λεμονιού

Για να μην νομίζετε ότι το κοτόπουλο γίνεται μόνο ψητό με σαλάτα. Μια πολύ γευστική συνταγή, για να δώσετε γεύση και στη δίαιτά σας.

Υλικά
1 κοτόπουλο τεμαχισμένο
500 γρ. μακαρόνια
1 φλιτζάνι του τσαγιού Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία
1 κεφάλι σκόρδο
2 φλιτζάνια του τσαγιού κρασί
χυμό από 1 ½ μέτριο λεμόνι
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Χωριό Ώριμη γραβιέρα τριμμένη ή Χωριό Ποικιλία τριμμένων τυριών με Γραβιέρα (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το Χωριό Ελαιόλαδο Κορωνέικη Ποικιλία. Μόλις κάψει, βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και τα τηγανίζουμε αρκετά καλά. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, το χυμό λεμονιού και 4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό. Όταν η σάλτσα μείνει με το λάδι της και γίνει πασκουλάτη (πηχτή) είναι έτοιμη. Βράζουμε χωριστά τα μακαρόνια, ανάλογα με το πόσο βρασμένα θέλουμε να τα φάμε. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με μια μερίδα από το κρέας και τα περιχύνουμε με μια κουταλιά από τη σάλτσα. Για να νοστιμίσει, προσθέτουμε Χωριό γραβιέρα Ώριμη τριμμένη, ή Χωριό Ποικιλία τριμμένων τυριών με Γραβιέρα.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr

Πηγή : minervahorio.gr