Κοτόπουλο κατσαρόλας ριγανάτο

Υλικά
1 κιλό κοτόπουλο στήθος
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό πολτοποιημένο
2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
Χυμό από 1 μεγάλο λεμόνι

ξύσμα από 1 λεμόνι ακέρωτο
Αλάτι, πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας ρίγανη ξερή ή 3-4 κλωνάρια φρέσκια

Εκτέλεση
Πλένουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε σε μπουκίτσες και το βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρέας ώστε να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμη. Σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού και τρίβουμε καλά τον πυθμένα της κατσαρόλας να ξεκολλήσουν τα υπολείμματα από το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το ξύσμα, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και περίπου 1 λίτρο νερό. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κοτόπουλο και να πήξει ελαφρώς η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr