Υλικά
1 μεγάλο φιλέτο κοτόπουλο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
300γρ μανιτάρια λευκά
6 φρέσκα κρεμυδάκια
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
150γρ. φλούδες παρμεζάνας
4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε φετάκια. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα πάγκο ανοίγουμε το φιλέτο σε δύο ίσα μέρη τα οποία τα χτυπάμε ελαφρώς για να ανοίξουν και να λεπτύνουν και αλατωπιπερώνουμε. Απλώνουμε στο εσωτερικό τους το μίγμα των μανιταριών και από πάνω αραδιάζουμε τις φλούδες της παρμεζάνας. Τυλίγουμε σφιχτά και δένουμε με σπάγκο μαγειρικής. Στη συνέχεια αλείφουμε το κάθε φιλέτο με τη μουστάρδα και το τοποθετούμε, το καθένα ξεχωριστά σε λαδόκολλα. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το κρασί και κλείνουμε τη λαδόκολλα. Στη συνέχεια τυλίγουμε τη λαδόκολλα σε αλουμινόχαρτο, τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες στους 170 βαθμούς.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr