Κορμός σοκολάτας με Πασχαλινό τσουρέκι και ξηρούς καρπούς

Μια γλυκήτατη συνταγή που θα εκμεταλευτεί στο έπακρο τα περισσεύματα του πασχαλινού τσουρεκιού!

Υλικά
250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

350 γρ. μπαγιάτικο τσουρέκι κομμένο σε μικρούς κύβους

150 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ. άχνη ζάχαρη

3 κρόκους αυγών

50 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα

50 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα

50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα

½ σφηνάκι κονιάκ ή άλλο ποτό της αρεσκείας σας

Εκτέλεση
Τοποθετούμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί και μόλις λιώσει εντελώς την ανακατεύουμε και την αφήνουμε στην άκρη να πέσει ελαφρά η θερμοκρασία της.
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με την άχνη ζάχαρη στο μίξερ για 8-10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και προσθέτουμε έναν – έναν τους κρόκους αυγού.

Μόλις το μίγμα ομοιογενοποιηθεί προσθέτουμε το κονιάκ και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα.

Χωρίς να διακόψουμε το χτύπημα προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα σιγά – σιγά μέχρι να ανακατευτεί καλά το μίγμα. Κλείνουμε το μίξερ, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο τσουρέκι και «διπλώνουμε» με τη σπάτουλα μέχρι να καλυφθεί παντού από το μίγμα σοκολάτας.
Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι διάφανης μεμβράνης στον πάγκο εργασίας και αδειάζουμε τη ζύμη του κορμού.

Διπλώνουμε την μία πλευρά της μεμβράνης πάνω από την ζύμη του κορμού και με τα χέρια μας προσπαθούμε να της δώσουμε ένα κυλινδρικό σχήμα.

Τυλίγουμε την μεμβράνη καλά σαν καραμέλα, σφίγγοντας τις δύο άκρες και διορθώνουμε όποια ατέλεια στο σχήμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μία νύχτα για να σφίξει καλά ο κορμός. Αφαιρούμε την μεμβράνη, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη ή κακάο σε σκόνη.