Υλικά για 2 άτομα
3 μεγάλα κολοκύθια
2 μεγάλες ντομάτες
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
150γρ φέτα χαμηλών λιπαρών
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο δυόσμο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα κολοκύθια και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, τα ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και πιπέρι και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε τα ψημένα κολοκυθάκια, τα περιχύνουμε με τις ντομάτες τις οποίες έχουμε πολτοποιήσει στο μπλέντερ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη φέτα τριμμένη με το χέρι σε χοντρά κομμάτια, το δυόσμο, πιπέρι και το σκόρδο πολτοποιημένο. Ανακατεύουμε ελαφρά και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr