Κοκκινιστό ρύζι με φακές

Υλικά για 4 άτομα
3 φλιτζάνια φακές σούπα που σας έχουν περισσέψει (μπορείτε να τις έχετε αποθηκεύσει στην κατάψυξη για αρκετές εβδομάδες προτού χρησιμοποιηθούν ξανά)
1 σκελίδα σκόρδο
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
2 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας
1 φλιτζάνι ρύζι κίτρινο
3 κουταλιές της σούπας ξύδι από κρασί

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο πολτοποιημένα. Ανακατεύετε για 2-3 λεπτά και προσθέτετε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας μαζί με 2 φλιτζάνια νερό. Μόλις βράσει προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε κατά διαστήματα έως ότου τραβήξει τα περισσότερα από τα υγρά της κατσαρόλας. Όταν το ρύζι χρειάζεται ακόμη 5 λεπτά για να μαγειρευτεί εντελώς, προσθέτετε τις κατεψυγμένες φακές μαζί με το υγρό που έχουν και ανακατεύετε για ακόμη περίπου 5 λεπτά. Προσθέτετε και το ξύδι και απομακρύνετε από τη φωτιά όταν το φαγητό σας έχει τη μορφή χυλωμένου ρυζότου. Όσο το αφήνετε να κρυώσει, σιγά σιγά τραβάει τα υγρά του και γίνεται σταδιακά πιο σπυρωτό.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr