Κοκκινιστό κοτόπουλο με κρασί και λαχανικά

Υλικά
4 μεγάλα φιλέτα κοτόπουλο
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
3 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
10 κόκκους μπαχάρι
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μπουκίτσες, το πλένουμε και το στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι χονδροκομμένο και το σκόρδο. Το ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και μετά προσθέτουμε το κοτόπουλο. Ροδίζουμε ελαφρώς από όλες τις πλευρές και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσει λίγο το κοτόπουλο προσθέτοντας και νερό αν χρειάζεται. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με ρύζι ή άλλο ζυμαρικό.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr