Πολλοί είναι εκείνοι που επιθυμούν το φαγητό τους λίγο πιο πικάντικο. Το κόκκινο πιπέρι είναι ένα μπαχαρικό που μπορεί να ικανοποιήσει τους λάτρεις των έντονων γεύσεων και όχι μόνο.
Η κυριότερη ιδιότητά του είναι ότι περιέχει την ουσία καψαϊσίνη.
Η καψαϊσίνη είναι μια ουσία με ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.
Σχετίζεται με μείωση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων, μειωμένη πιθανότητα θρομβώσεων και γενικότερα καλύτερη υγεία της καρδιάς και των αγγείων.
Παράλληλα, το κόκκινο πιπέρι σε αντίθεση με το τι θεωρεί πολύς κόσμος, είναι ευεργετικό για στομαχικές διαταραχές, όπως το έλκος στομάχου.
Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι λόγω της αντιμικροβιακής του δράσης καταστρέφει τα παθογόνα μικρόβια και παράλληλα προάγει την έκκριση συγκεκριμένων προστατευτικών γαστρικών υγρών. Γιαυτό τρώτε άφοβα κόκκινο πιπέρι.
Αντικαταστήστε το αλάτι στα φαγητά με κόκκινο πιπέρι για να δώσετε και γεύση αλλά και ποιότητα στο πιάτο σας
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr