Κίτρινο ριζότο με κρόκο Κοζάνης και τριμμένα τυριά

Υλικά
3 φλιτζάνια του εσπρέσσο ρύζι γλασέ
1 μικρό καρότο (χοντροτριμμένο)
10 φλιτζάνια του εσπρέσσο κοτόζουμο
½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. Χωριό ελαιόλαδο Βιολογικό
1 κ.γ. Χωριό Soft με φρέσκο βούτυρο αγελάδος ανάλατο
15-18 ίνες κρόκου Κοζάνης (σαφράν)
1 κ.σ. Χωριό Ποικιλία τριμμένων τυριών με γραβιέρα
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για 1 λεπτό. Κατόπιν, προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόζουμο, το σαφράν, το καρότο, το αλατοπίπερο και βράζουμε μέχρι να χυλώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και δένουμε με το βούτυρο, τα τυριά και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε σε πιάτα.

Πηγή : minervahorio.gr