Υλικά
1 ½ φλιτζάνι κινόα
2 μέτρια λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες
15 ντοματίνια
½ φλιτζάνι πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια
½ φλιτζάνι καρότο σε κυβάκια
4 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι
1 κουταλιά της σούπας μαργαρίνη
3 φλιτζάνια νερό, ή ζωμό λαχανικών, ή ζωμό κοτόπουλου
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε τις ροδέλες από το λουκάνικο σε ένα ταψί και τις βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά να πάρει λίγο χρώμα. Σε ένα πυρέξ βάζουμε την κινόα, το λουκάνικο, τα λαχανικά (εκτός από τα τοματίνια), το ζωμό, τη μαργαρίνη, αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και όταν έχει απορροφήσει τα 2/3 από τα υγρά του, τοποθετούμε μέσα τα τοματίνια ολόκληρα και ανακατεύουμε. Ξαναβάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά ακόμη.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr