Υλικά
1 κιλό μοσχάρι (ελιά)
1 φλιτζάνι κινόα
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
3 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
3 φύλλα δάφνης
15 κόκκους μπαχάρι
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε την κινόα σε άφθονο νερό για 5 λεπτά και την στραγγίζουμε. Την αφήνουμε στην άκρη και προετοιμάζουμε το κρέας μας. Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρές μπουκιές, το πλένουμε και το στραγγίζουμε καλά σε ένα σουρωτήρι. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε κρέας. Το ροδίζουμε ελαφρώς από όλες τις πλευρές και μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο πολτοποιημένο. Το ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τη δάφνη, το μπαχάρι, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας προσθέτοντας και νερό αν χρειάζεται. Όταν το κρέας έχει ψηθεί καλά και όταν το ακουμπάμε με ένα πιρούνι λιώνει, προσθέτουμε την κινόα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5 ακόμη λεπτά μέχρι να απορροφήσει η κινόα υγρά από την κόκκινη σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε ελαφρά ώστε να βοηθήσουμε το κρέας να διαλυθεί και να αναμιχθεί με την κινόα. Όταν το σερβίρουμε θα μοιάζει με ριζότο. Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίζουμε από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή κάποιο τυρί της αρεσκείας μας όπως παρμεζάνα ή ακόμη και φέτα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr