Υλικά
2 και 1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
2 αυγά
½ φλιτζάνι μαργαρίνη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
2 φλιτζάνια ανάμικτα κίτρινα τυριά
1 φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα
1 φλιτζάνι κιμά για μακαρόνια από τον οποίο έχουμε αφαιρέσει τα πολλά υγρά (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα περισσεύματα από ένα γεύμα που είχατε φτιάξει και δεν καταναλώθηκε)
1 αυγό για να τα αλείψουμε
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου) και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα και αφού ανακατέψουμε ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε μια αφράτη ζύμη. Πλάθουμε μικρά οβάλ κιμαδοπιτάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Με ένα πινέλο περνάμε όλη τους την επιφάνεια με αυγό το οποίο έχουμε προηγουμένως χτυπήσει καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr