H βιταμίνη C, οι βιταμίνες συμπλέγματος Β και το φυλλικό οξύ, αποτελούν απαραίτητα συστατικά για την ομαλή λειτουργία του οργανισμού μας.
Από τις πιο καλές πηγές αυτών είναι τα λαχανικά. Ωστόσο, αυτές οι βιταμίνες είναι όπως λέμε υδατοδιαλυτές, δηλαδή μπορούν εύκολα να συμπαρασυρθούν από το νερό. Όταν λοιπόν βράζετε στο νερό για πολλή ώρα τα λαχανικά, χάνετε στο νερό ένα σημαντικό ποσοστό των βιταμινών τους.
Για το λόγο αυτό προτιμάτε την κατανάλωση ωμών λαχανικών ή όταν βράζετε τα λαχανικά, κάντε το σε μικρή ποσότητα νερού και για λίγη ώρα. Επίσης μια καλή επιλογή είναι και το μαγείρεμα τους στον ατμό, όπου δεν απαιτείται η προσθήκη καθόλου νερού.
Δεν αρκεί λοιπόν απλά να καταναλώνουμε λαχανικά αλλά θα πρέπει να γνωρίζουμε και πώς να τις ετοιμάζουμε, για να μπορούμε να προσλαμβάνουμε όλα τους τα συστατικά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr