Κέικ σοκολάτας-πορτοκαλιού με αλεύρι ολικής άλεσης

Ένα πιο υγιεινό κέικ ως σνακ για το σπίτι, το σχολείο, το γραφείο. Για δίαιτα αλλά και για εκτός δίαιτας.

Υλικά
200 γραμμάρια μαργαρίνη
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
100γρ σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
1 γιαούρτι χαμηλών λιπαρών

Εκτέλεση
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε καλά για 3-4 λεπτά. Ρίχνουμε το ξύσμα, ανακατεύουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε τα δύο είδη αλεύρι μαζί με το baking powder και ανακατεύουμε καλά. Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και τη σοκολάτα και κάνουμε ένα τελευταίο καλό ανακάτεμα. Μεταφέρουμε το μίγμα σε φόρμα για κέικ την οποία προηγουμένως έχουμε λαδώσει και πασπαλίσει με αλεύρι. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr