Υλικά
250 γρ. κουβερτούρα (72% κακάο)
5 αυγά χωρισμένα
50 ml Χωριό ελαιόλαδο Κλασικό
60 γρ. Χωριό Μαργαρίνη με ελαιόλαδο
250 γρ. ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κούπα του τσαγιού θρυμματισμένο καρύδι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με το ελαιόλαδο και την μαργαρίνη. Σε έναν κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τη λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε ελαφρώς με μια μαρίζ. Ρίχνουμε τα καρύδια και προσθέτουμε σιγά-σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ, την αλευρώνουμε, αδειάζουμε το μείγμα του κέικ και ψήνουμε για 45 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 20 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
Πηγή : minervahorio.gr