Η χρήση αλευριού ολικής άλεσης αυξάνει την περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες του γεύματος, προσφέροντας πιο υγιεινές και εξίσου γευστικές διατροφικές επιλογές.
Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής άλεσης
3 κουτ. γλυκού baking powder
¾ φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
1 ½ φλιτζάνι γάλα χαμηλών λιπαρών
3 βανίλιες
150γρ μαργαρίνη
½ φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
1 σφηνάκι κονιάκ
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα στερεά υλικά (αλεύρι, baking powder, ζάχαρη, βανίλιες και κακάο). Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε όλα τα υγρά (τα αυγά χτυπημένα, τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου, το κονιάκ και το γάλα) και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υγρά στα στερεά και ανακατεύουμε ώστε να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα. Ρίχνουμε τη ζύμη μας σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να βυθίζουμε ένα ξυλάκι από σουβλάκι ή ένα μαχαίρι και να βγαίνει καθαρό (περίπου 45 λεπτά).
Επιστημονική ομάδα neadiatrofis.gr