Υλικά
150 γρ αλεύρι για κάθε χρήση
5 γρ μπέικιν πάουντερ
5 γρ μαγειρική σόδα
2 γρ αλάτι
10 ml ΤΟΠ Μηλόξιδο
50 ml γάλα
80 γρ μέλι
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
60 γρ Χωριό μαργαρίνη με ελληνικό γιαούρτι
1 1 / 2 φλιτζάνι τσαγ βατόμουρα ή μύρτιλλα (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπόλ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Σε ένα μικρό μπόλ χτυπάμε ελαφρά μαζί το ΤΟΠ Μηλόξιδο με 3 κουταλιές σούπας από το γάλα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το μέλι με τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας γάλα. Ανακατεύουμε το μίγμα ΤΟΠ Μηλόξιδου στο μείγμα μελιού και στη συνέχεια προσθέτουμε τα ελαφρά χτυπημένα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί. Αδειάζουμε τα υγρά συστατικά στο μείγμα αλεύρι. Ανακατεύουμε ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τη Χωριό μαργαρίνη με ελληνικό γιαούρτι λιωμένη. Πασπαλίζουμε με 1 κουτάλι του γλυκού αλεύρι τα βατόμουρα και τα αναδιπλώνουμε στο μείγμα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια αποσπώμενη φόρμα κέικ διαμέτρου 20 εκατοστών και ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C βαθμούς και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Μετά τα 30 λεπτά, βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και αν βγει καθαρή, το γλυκό είναι έτοιμο. Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε το κάθε κομμάτι με 1 κουταλιά κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι στο πλάι.
Πηγή : minervahorio.gr