Yλικά
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. φουντούκια τριμμένα σε σκόνη
1 ½ κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλ. σόδα
1 βανιλλίνη
220 γρ. Χωριό Βούτυρο Αγελάδος (θερμοκρασία δωματίου)
350 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
450 γρ. γιαούρτι 2% λιπ.
2 κουτ. σούπας λικέρ φουντουκιού/κονιάκ
150 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
Για το γλάσο:
200 γρ. ζάχαρη άχνη
3-4 κουτ. σούπας νερό
1-2 κουτ. σούπας φουντούκια
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ (διαμέτρου 28-30εκ.) με τρύπα και την αλευρώνουμε. Χτυπάμε στο μίξερ το Χωριό Βούτυρο Αγελάδος με τη ζάχαρη 4’-5’ να αφρατέψει. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και στο τέλος το λικέρ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τη βανιλλίνη. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το 1/3 του αλευριού, συνεχίζουμε με το ½ του γιαουρτιού, ακόμα 1/3 αλευριού, ½ γιαουρτιού και τέλος το υπόλοιπο αλεύρι. Σταματάμε το μίξερ και με μια σπάτουλα σιλικόνης ανακατεύουμε απαλά το τριμμένο φουντούκι και την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα του κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα για 60-70’. Τσεκάρουμε με οδοντογλυφίδα, αν βγαίνει στεγνή είναι έτοιμο.Αφού κρυώσει πολύ καλά το κέικ, φτιάχνουμε το γλάσο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη ρίχνοντας σιγά σιγά το νερό για να πάρουμε ένα παχύρρευστο γλάσο. Μπορεί να χρειαστεί λίγο νερό ακόμα ή λιγότερο (αναλόγως την άχνη). Στρώνουμε στην επιφάνεια του κέικ και πασπαλίζουμε με φουντούκια ή και ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Πηγή : minervahorio.gr