Κέικ βουτυράτο

Φτιάξτε το δικό σας σπιτικό κέικ με αγνά σπιτικά υλικά και οικονομικό τρόπο.
Ο καλύτερος τρόπος να το καταναλώσετε είναι στο πρωινό γεύμα, για να σας δώσει ενέργεια, αλλά να έχετε τη δυνατότητα μέσα στην ημέρα να το «κάψετε» μεταβολικά, χωρίς να φορτώσετε το σώμα σας με παραπάνω κιλά. Γενικά, η πρωινή ώρα είναι η καλύτερη ώρα για να φάμε ένα γλυκό, όπως το κέικ. Οι σταφίδες του δίνουν αρκετές φυτικές ίνες.

Υλικά
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη καστανή
210 γρ. Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη κλασική γεύση
4 αυγά
2 βανίλιες
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
500 γρ. φαρίνα
240ml άπαχο γάλα
2 κ. σ. αποξηραμένη μαύρη σταφίδα

Εκτέλεση
Χτυπάμε με ένα μίξερ τη Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη κλασική γεύση και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, στη συνέχεια ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά. Προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα, τις σταφίδες και το γάλα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μίγμα λίγο – λίγο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180˚C. Βουτυρώνουμε μία φόρμα του κέικ και ρίχνουμε μέσα το μίγμα. Ψήνουμε για 60 λεπτά. Η συνταγή περιέχει σε κάθε μερίδα φαγητού τα 2/3 συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας Μινέρβα Benecol Μαργαρίνη.

Πηγή : benecol.gr