Μια αγαπημένη γεύση των παιδικών μας χρόνων σε μια πιο υγιεινή εκδοχή της. Χωρίς τηγάνισμα αλλά το ίδιο νόστιμη.
Υλικά
700γρ. κιμά μοσχαρίσιο όσο γίνεται πιο άπαχο
1 μεγάλο κρεμμύδι πολτοποιημένο
½ κιλό ψίχα από ψωμί (2-3 ημερών) μουλιασμένο στο νερό, στραγγισμένο και τριμμένο με το χέρι σε μικρά κομματάκια
1 αυγό
¾ φλιτζανιού δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο (½ για τα κεφτεδάκια και ½ για τις πατάτες)
4-5 μεγάλες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
2 φλιτζάνια πολτοποιημένη ντομάτα
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ, ώστε να γίνει μια ομοιογενής ζύμη.
Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα βαθύ ταψί.
Βάζουμε σε ένα μπολ τις πατάτες μαζί με την πολτοποιημένη ντομάτα, αλάτι, πιππέρι, πάπρικα και ελαιόλαδο.
Τα ανακατεύουμε και το ρίχνουμε προσεκτικά στο ταψί με τα κεφτεδάκια, ώστε να τοποθετηθούν οι πατάτες στα κενά ανάμεσα από τους κεφτέδες.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ½ ώρα.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος θα χρειαστεί περίπου 2 φορές να γυρίσουμε τα κεφτεδάκια και τις πατάτες ανάποδα, ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr