Υλικά
1 κιλό σπανάκι
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλιτζάνι άνηθο
3 αυγά
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το σπανάκι, το ψιλοκόβουμε και το στραγγίζουμε καλά από τα υγρά του. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα το ξερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Τα ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Περιμένουμε λίγο να κρυώσει και μετά προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα καλά, τον άνηθο, αλάτι, πιπέρι και το baking powder. Στη συνέχεια προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται ώστε να σχηματιστεί μια ζύμη που μπορούμε να την πλάσουμε με τα χέρια μας σε μπιφτέκι. Φτιάχνουμε τα μπιφτέκια στο μέγεθος της αρεσκείας μας και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr