Η ιδέα ότι μια ομελέτα μπορεί να είναι υγιεινή ακούγεται παράδοξη, γιατί την έχουμε συνδέσει στο μυαλό μας με πολλές θερμίδες και χοληστερίνη.
Εάν, ωστόσο, επιλέξετε τα σωστά συστατικά και την μαγειρέψετε με λίγο ελαιόλαδο, μια ομελέτα μπορεί να γίνει ένα πλήρες γεύμα, το οποίο μπορεί να καταναλωθεί ως πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό.
Μπορεί να έχει από 300 έως 700 θερμίδες, ανάλογα με τα υλικά που θα τις προσθέσουμε.
Η καλύτερη επιλογή είναι η ομελέτα λαχανικών, η οποία εκτός από διαιτητική καλύπτει τις ανάγκες του οργανισμού σε θρεπτικά συστατικά.
Δίνει υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, απαραίτητη για τη δημιουργία και την αναδόμηση των ιστών του σώματος, χολίνη, η οποία συντελεί στην ανάπτυξη και λειτουργία του εγκεφάλου, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, ουσίες σημαντικές για τη διατήρηση της καλής όρασης.
Τα λαχανικά μας προσδίδουν τις απαραίτητες φυτικές ίνες.
Η ποσότητα του λαδιού που θα χρησιμοποιήσετε θα καθορίσει σε μεγάλο ποσοστό και τις θερμίδες της.
Υπενθυμίζουμε ότι μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μας δίνει 135 θερμίδες.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr