Κυριακή του Πάσχα αποτελεί μια ημέρα χαρά και γιορτής. Είναι συνυφασμένη με καλό φαγητό και καλή παρέα.
Ωστόσο, για να μην γευτούμε την πικρή όψη της με φουσκώματα, πρηξίματα, δυσκοιλιότητα και άλλα προβλήματα μετά το εορταστικό φαγοπότι, είναι καλό αυτό να συνοδευτεί με κάποιες διατροφικές προσαρμογές.
Ας τις δούμε αναλυτικά :
– Αν θέλετε να φάτε το αγαπημένο σας τσουρέκι ή κουλουράκια, βάλτε ως πρωινό με τον καφέ ή το γάλα σας.
– Επιλέξτε συνταγές για κουλουράκια ή τσουρέκι όπου αντί για ζωικό βούτυρο να χρησιμοποιήσετε φυτική μαργαρίνη. Κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορείτε να γλιτώσετε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερίνη
– Στο κρέας αφαιρείται το ορατό λίπος (πέτσα), όσο δύσκολο και α είναι.
– Προτιμήστε κατσίκι, που έχει λιγότερο κορεσμένο λίπος (αν και πιο σκληρό) από το αρνί
– Προτιμάτε παραδοσιακούς τρόπους ψησίματος, όπως στη σούβλα, σε σχέση με ψήσιμο στο φούρνο, στη γάστρα κ.λ.π.., ούτως ώστε το λίπος από το κρέας να απομακρύνεται κατά το σούβλισμα και να μην μένει στο μαγειρικό σκεύος.
– Σερβίρετε πάντα στο πιάτο σας και μην τσιμπάτε με το χέρι από το τραπέζι.
– Βάλτε κάπου στο πιάτο σας και λαχανικά
– Το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα καταναλώστε ελαφριά γεύματα, με φρούτα και λαχανικά.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr