Καλτσούνια Σύμης γεμιστά με κατσικίσιο τυρί

Υλικά
Για τη ζύμη
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ Χωριό μαργαρίνη με ελληνικό γιαούρτι
2 αυγά
2 γρ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
3 γρ αλάτι

Κρύο νερό (όσο χρειαστεί για να έχουμε μία σφιχτή εύπλαστη ζύμη)

Για τη γέμιση με τυρί
500 γρ Χωριό Κατσικίσιο ή τυρί κρέμα
2 αυγά χτυπημένα
20 γρ ζάχαρη άχνη
3 γρ αλάτι
15 γρ ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση
Ζύμη
Χτυπάμε τη Χωριό μαργαρίνη με ελληνικό γιαούρτι με τα αυγά, το πιπέρι και το αλάτι. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε λίγο νερό εάν αυτό είναι απαραίτητο. Ανοίγουμε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας και την σκεπάζουμε με μία υγρή πετσέτα. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά περίπου.

Γέμιση
Ανακατεύουμε το τυρί με τα χτυπημένα αυγά και το αλάτι. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σύνθεση
Κόβουμε σε μικρά μπαλάκια τη ζύμη μας και τα ανοίγουμε σε 15 εκατοστά περίπου διάμετρο και 4 εκατοστά πάχος. Τοποθετούμε μία κουταλιά από τη ζύμη στο κέντρο και βρέχουμε τις άκρες της ζύμης με λίγο νερό. Διπλώνουμε τις άκρες της ζύμης με μία οδοντογλυφίδα και δημιουργούμε μικρές πιέτες γύρω από τη γέμιση. Χτυπάμε ένα κρόκο αυγού με λίγο γάλα και γυαλίζουμε τη ζύμη μας. Τοποθετούμε τα σκαλτσούνια μας σε ένα βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Πηγή : minervahorio.gr