Υλικά
7-8 μέτρια καλαμάρια
5 μέτριες ντομάτες
2 φλιτζάνια σπανάκι
250 γρ φέτα
3 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και αφαιρούμε όλο το εσωτερικό τους. Τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμισή τους. Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια από τα καλαμαράκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε τις 2 ντομάτες, το σπανάκι και τη φέτα σε μικρά κυβάκια και τα ανακατεύουμε μαζί με το δυόσμο, το κουκουνάρι και τα πλοκάμια. Παίρνουμε ένα ένα τα καλαμάρια και με ένα κουτάλι βάζουμε μέσα τους τη γέμιση, σταματώντας περίπου 1 εκατοστό πριν την άκρη τους. Στη συνέχεια παίρνουμε μια οδοντογλυφίδα και τρυπώντας εναλλάξ τις δύο άκρες του καλαμαριού κλείνουμε το άνοιγμα για να μη χυθεί έξω η γέμιση κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Τοποθετούμε τα γεμιστά καλαμάρια σε ένα ταψί. Πολτοποιούμε τις 3 ντομάτες. Αναμιγνύουμε τον πολτό ντομάτας με το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο, προσθέτουμε και περίπου 1 ποτήρι νερό και περιχύνουμε με αυτό τα καλαμαράκια. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά γυρίζοντας κατά διαστήματα τα καλαμαράκια για να μην τα ξεράνει ο φούρνος.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr