Καλαμάρια γεμιστά με ντομάτα

Βάλτε τα θαλασσινά και τα καλά τους λιπαρά στη διατροφή σας. Παράλληλα, είναι ένας τρόπος για να καμουφλάρετε λίγο τα λαχανικά και τα σερβίρετε σε μικρούς και μεγάλους αρνητές τους.

Υλικά
7-8 μέτρια καλαμάρια
3 μέτριες ντομάτες
2 κόκκινες γλυκές πιπεριές
250 γρ φέτα
1 φλιτζάνι πολτό ντομάτας
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και αφαιρούμε όλο το εσωτερικό τους.
Τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμισή τους.
Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια από τα καλαμαράκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές και τη φέτα σε μικρά κυβάκια και τα ανακατεύουμε μαζί με τα πλοκάμια.
Παίρνουμε ένα ένα τα καλαμάρια και με ένα κουτάλι βάζουμε μέσα τους τη γέμιση, σταματώντας περίπου 1 εκατοστό πριν την άκρη τους.
Στη συνέχεια παίρνουμε μια οδοντογλυφίδα και τρυπώντας εναλλάξ τις δύο άκρες του καλαμαριού κλείνουμε το άνοιγμα για να μη χυθεί έξω η γέμιση κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Τοποθετούμε τα γεμιστά καλαμάρια σε ένα ταψί.
Αναμιγνύουμε τον πολτό ντομάτας με το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα και το ελαιόλαδο, προσθέτουμε και περίπου 1 ποτήρι νερό και περιχύνουμε με αυτό τα καλαμαράκια.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά γυρίζοντας κατά διαστήματα τα καλαμαράκια για να μην τα ξεράνει ο φούρνος.

Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr