Καλαμαράκια μεσογειακά με ντομάτα, ρίγανη και ελιές

Υλικά
2 μεγάλα καλαμάρια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας
1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
20 ελιές πράσινες χωρίς κουκούτσι
Αλάτι, πιπέρι
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το καλαμάρι το οποίο ανακατεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το χυμό και τον πελτέ ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρίγανη και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Προσθέτουμε και τις ελιές και σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Επιστημονική Ομάδα neadiatrofis.gr