Το κακάο δίνει βαθύτερο και πλουσιότερο χρώμα στο καστανό μαλλί.
Το μέλι ενυδατώνει, ενώ τα οξέα στο γιαούρτι (γαλακτικό) και στο ξύδι (οξικό) διεισδύουν στην τρίχα, επιτρέποντας στη χρωστική ουσία του κακάο να βυθιστεί μέσα στην τρίχα και τα φυσικά οξέα να ανοίξουν τις κυτταρικές πόρτες στα χρωματισμένα μόρια και να κάνουν το αποτέλεσμα να είναι πιο έντονο.
Μασκά με κακάο για την ενίσχυση του καστανού χρώματος
Ανακατέψτε 1/2 φλιτζάνι κακάο σε σκόνη, 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι, 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι μηλίτη μέχρι να δημιουργηθεί μια κόλλα. Βάλτε σαμπουάν στα μαλλιά σας και στύψτα τα να φύγει το νερό. Στη συνέχεια απλώστε τη μάσκα και κρατήστε τη για 2-3 λεπτά. Βάλτε μια πετσέτα γύρω από το λαιμό σας για να αποτρέψετε τη μάσκα από το να στάζει, δεδομένου ότι μπορεί να λεκιάσει το δέρμα προσωρινά. Μετά τα 3 λεπτά ξεπλύνετε και φτιάξτε τα μαλλιά σας όπως κάνετε συνήθως!